Popradčania budú mať do konca roka novú cyklotrasu

13.10.2011 Poprad

Poprad 13. októbra (TASR) – Popradčania sa môžu tešiť na novú cyklistickú trasu v intraviláne mesta. Nový cyklochodník dlhý vyše dvoch kilometrov by mal viesť zo sídliska Juh VI. do mestskej časti Kvetnica. Táto trasa bola zahrnutá do projektu výstavby cyklotrasy medzi Popradom a Starým Smokovcom, takže mesto naň použije aj prostriedky od vlády.
„Musíme ich vyčerpať do konca roka, čas na realizáciu je veľmi krátky, ale firma súhlasila s tým, že to urobí do konca roka,“ informoval primátor mesta Poprad Anton Danko. S výstavbou by sa malo podľa neho začať už budúci týždeň, predpokladané náklady sú vo výške viac 436.000 eur. Začiatok trasy je v Poprade na sídlisku Juh VI z asfaltovej cesty medzi garážami a napojí sa na už existujúcu asfaltovú cestu v Kvetnici pri „obaľovačke“.
Cyklochodník pôjde zväčša popri existujúcej poľnej ceste, bude mať asfaltový povrch, bude oplotený a jeho súčasťou bude aj odpočívadlo. Termín ukončenia prác je 50 dní odo dňa podpísania zmluvy, čo by malo byť podľa primátora na budúci týždeň. Chodník bude dlhý 2223 metrov.
Mesto okrem toho začalo aj s výkupom pozemkov pod nový cyklistický chodník vedúci do Starého Smokovca. \"Polovica finančných prostriedkov, ktoré sme dostali od vlády vo výške milión eur, pôjde na realizáciu tohto cyklistického chodníka a polovica na výkup pozemkov smerom na Gerlachov, ktorý sa už tiež teraz začína,\" objasnil Danko.
 

Vyberte región

mark